Miere de salcam
Inca din copilarie bunicii ne sfatuiau ca, de fiecare data cand racim sau cand avem dureri de gat, sa luam cateva lingurite de miere pentru ca ne vor ajuta foarte mult. Sa nu credeti ca acest sfat din batrani era unul gresit, din contra, a fost si este in continuare unul foarte bun. Insa, pe langa aceasta, mierea este alimentul care activeaza cel mai bine actiunea medicamentelor in cazul problemelor cardiace, respiratorii, hepatice, si ajuta la refacerea si intretinerea unui ten sanatos. Mierea este considerata a fi un super aliment care ajuta la combaterea bacteriilor datorita efectelor dezinfectante si cicatrizante pe care le are.
Dintre toate tipurile de miere, multi prefera sa consume miere de salcam datorita faptului ca aceasta este foarte aromata si cristalizeaza mai greu. Mierea are o multitudine de beneficii medicale fiind un important adjuvant in tratarea a numeroase afectiuni. In afectiunile cardio- vasculare mierea ajuta la scaderea tensiunii arteriale prin efectul diuretic, previne fragilitatea capilara si regleaza ritmul cardiac, datorita efectelor antispastic si sedativ pe care le detine. In cazul in care aveti palpitatii puteti pune cateva lingurite de miere intr-un pahar cu apa, asteptati ca aceasta sa se dizolve, iar apoi consumati tot paharul cu apa.
Persoanele care sufera de diabet pot consuma miere de salcam, dar este indicat a o face cu acordul si sub indrumarea medicului curant. Aceasta poate fi consumata imediat dupa ce si-au facut injectia cu insulina (pentru cei care nu stiu, dupa ce aceasta injectie se face, bolnavul simte nevoia sa se alimenteze cat mai repede). Mierea este benefica si in afectiunile dermatologice, fiind folosita ca atare sau in diferite preparate cosmetice. Un alt efect deosebit de important pe care il are mierea este cel antibacterian, acesta datorandu-se continutului ridicat de flavonoizi, care ajuta la tratarea ranilor. Aplicarea zilnica este extrem de eficienta in tratarea plagilor infectate (tratamentul dureaza doar cateva zile), tratarea ulcerelor varicoase, arsurilor, degeraturilor, crapaturilor etc.
In cazul afectiunilor hepatice se poate folosi cura cu miere de salcam datorita continutului ridicat de vitamine si proteine de care le contine si de care ficatul are nevoie. „Mierea e elementul dulce care hrăneşte celula hepatică şi e bine ca aceia care suferă de boli hepatice să înlocuiască zahărul din alimentaţie cu miere”, recomandă specialistul în apicultură Cristina Mateescu. Beneficiile mierii mai pot fi regasite in tratarea afectiunilor digestive atat bucale cat si gastro- intestinale, in tratarea afectiunilor respiratorii, renale si uro- genitale, neurologice, hematologice, endocrinologice etc. De asemenea, mierea ajuta la imbunatatirea memoriei, intarirea imunitatii si are proprietati anticancerigene. Mierea este un aliment hranitor si un medicament extrem de eficient care nu trebuie sa lipseasca din casa. Puteti comanda online produse apicole pe site-ul polen-crud.ro.
0