Publicat pe Lasă un comentariu

Beneficiile polenului crud

Polenul (din latina- pollen) este o pulbere, cel mai frecvent de culoare galbenă, constituită din grăuncioare microscopice culese de catre albine de la nivelul staminelor. Polenul și mierea sunt singurele resurse alimentare care s-a descoperit că au in compozitie 22 de nutrienți. Din această cauză, ca si mierea,  polenul este considerat ca fiind un „aliment complet”.

polen crud bucurestiPolen crud  este utilizat de mii de ani ca supliment alimentar, medicament, revigorant al intregului organism, despre care majoritatea nutritionistilor vorbesc ca despre un adevarat miracol pentru mentinerea tineretii si vitalitatii, pentru stimularea organsimului in lupta impotriva bolilor si pentru conferirea unei stari de bine general. Este de preferat ca acest aliment- medicament sa fie consumat sub forma de polen crud, deoarece prin urcarea polenului la caldura, se distrug o parte sau chiar in totalitate  lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile, o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, in acest fel actiunile polenului fiind reduse.

 Consumand Polen crud organismul primeste un aport semnificativ de aminoacizi, fermenti, hormoni, microelemente, flavonoizi, grasimi, mai ales acizi nesaturati, vitamine, minerale si substante de baza ale acizilor nucleici.

Aminoacizii esentiali existenti in polen crud constituie o sursa excelenta de proteine pentru vegetarieni, cunoscandu-se faptul ca polenul crud contine de doua ori mai multe proteine decat carnea de vita, dar avand in acelas timp un continut de grasimi foarte redus.

Aminoacizii din polen crud, printre care amintim metionina, valina, cistina, glutamina etc, accelereaza functiile ficatului contribuind in acest fel si la procesul de detoxifiere a organismului. Grasimile din polen crud sunt in special acizi nesaturati (ca de exemplu: acid linoleic, acid arahidonic), iar prezenta lor in organismul uman ajuta la prevenirea aterosclerozei. De asemeni, in polen crud se regaseste o cantitate si varietate mare de vitamine si chiar provitamine. Vitamina A se gaseste de intr-o cantitate de 20 de ori mai mare decat in morcov, la fel si provitamina A.

Un gram de polen crud contine o concentratie suficient de mare de rutina incat poate asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul creierului, inimii sau retinei, acest fapt facand din polenul crud un adjuvant extrem de important in tratamentul complicatiilor arterio- venoase din diferite boli, cum ar fi diabetul zaharat. Vitamina E regasita in  Polen crud reduce partial afectiunile provocate de dioxidul de carbon si bioxidul de sul, gaze extrem de nocive si regasite in cantitati foarte mari in special in mediul urban. De asemeni, cura cu polen crud aduce organismului un aport semnificativ de vitamine di complexul B (B1, B2, B3, B6 si B12), vitamina C, acid folic, antioxidanti, in special betacaroten, lecitina, microelemente ce constituie substante de baza ale acizilor nucleici  si flavonoizi atat de importanti in cresterea puterii de rezistenta a organismului. Puteti comanda online produse apicole pe site-ul polen-crud.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *